Preturi artificiale pe eBay

Am in jur de 35 de achizitii facute pe eBay si constant urmaresc noi produse din categoriile de care sunt interesat. Ma enerveaza enorm cand vad un produs la licitatie, la un pret accesibil, dar pentru care se mai pot licita inca vreo 5-7 zile. Cu ocazia asta am remarcat si faptul ca preturile de la licitatii pot fi ridicate artificial prin intermediul unui cont-fantoma.

Avem un produs la pret standard: 29,99$. Costul transportului este de 20$, avem un produs de 49,99$. Al doilea produs are licitatie incepand cu 0,99$ si transport gratuit. Evident, daca pretul licitatiei ramane mic, profitul va fi de asemenea, mic sau chiar inexistent. Pentru asta, e nevoie de o crestere artificiala a pretului, in cazul in care acesta n-ar creste suficient de mult. Desi e o metoda buna la inceput, pe parcurs devine suspect si pe mine ma indeparteaza de produs.

Situatia pe care am vazut-o recent este urmatoarea. Nu stiu cui dintre voi i-ar conveni sa liciteze un pret prea mare pentru un produs, stiam ca interestul cumparatorului e un pret cat mai mic. Asadar, imaginea de mai jos arata ceea ce eu pot denumi o crestere artificiala a pretului, probabil printr-un alt cont al vanzatorului. Desigur, poate sa fie si cineva care nu are ce face, dar si daca iese castigator